divendres, 13 de juliol del 2007

FESTA VERREGASSA

Demà dissabte fem la festa dels Verregassos. Anirem a la casa de colònies de Les Preses.
Cada d'any la festa gira al voltant d'algun tema i els organitzadors s'esforçen per mantenir en secret totes les bestieses que haurem de fer. Aquest any no hi ha sorpresa en quan el ridicul previst. Resulta que participarem al festival d'Eurovisó i ens hem agut de dividir en grups per tal de preparar les cançons que haurem de cantar.
Les Supremes ho tenim tot apunt, vestuari, maquillatge, coreografia... només ens falten els fans que espero que ens donin anims per tal de tornar als escenàris amb força i amb ganes de guanyar. Amb el permís dels Paco´s.
Ahir al vespre la nostra coreografa va estar treballant amb nosaltres fins a altes hores de la matinada, i podriem dir que només ens falta l'assaig general previst per avui.
Estem molt contentes de representar Suècia al festival europeu, un pais conegut a tot el mont per....? Abba, Ikea, nois alts rossos i guapos, noies sense depilar i sandàlies amb mitjons.

FESTIVAL A RIUDAURA

Acabo de llegir el bloc d'un conegut i em permeto la llicència de copiar-li el titol de l'article.
Podriem dir que compartim moltes coses, mainada, escola, titol d'un article, però ja us aviso que aquí s'acaben les coincidències.
L'article fa referència al festival que es celebra aquest dies al poble i que ha generat algunes crítiques per part de molta gent, que sense tenir-ne massa informació ens hem atrevit a questinar-lo.
La gent de la Garrotxa som tancats, diuen. Potser si. Ens posem de cul davant les coses noves, diuen. Potser si. Però vaja si et troves muntat un festival de música amb tot el que comporta, fressa, bruticia, cotxes... i més no ens informen de que va, que esperen.
Com sempre l'ajuntament a tirat pel dret sense comptar amb els veins ni les associacions, (bé no totes ) i donant prioritat als forants.
Costava tant buscar la complicitat de tothom i fer un festival estiuenc seriós i no tant sectari?
Al poble hi ha com a mínim tres associacions, els verregassos, els caçadors i l'associació de pares.
Gràcies al bon rotllo i la disposició de tots, organitzem cada any, junts o separats moltes coses que sembla que agraden, i moltes vegades sense cap mena de suport institucional.
Segurament amb ma esquerra i saber fer ens hi hagesim apuntat tots.
El festival l'organitzen l'associació de Bombollaires de la Garrotxa (?) i han muntat tot un seguit de carpes, escenàris, dins un recinte tancat, amb aspecte, desde fora, d'hivernacle murcianu.
En el programa hi ha de tot desde concerts, espectacles infantils, performances i xerades. Tot aixó podria estar molt bé i segurament estarà bé. Però, sempre hi ha un però. ( Potser canviarè el titol del meu bloc i li dirè PERÒ...).
Desde el meu punt de vista podrien haver triat un altre lloc més lluny del poble, habilitat una zona de camping i haver comtat amb l'opinió de la gent.
Em temo que, com molt sovint passa a l'ajuntament, es guien per amistats personals per donar el vist-i-plau a activitats i sobretot per donar-los el seu suport institucional i ecònomic.
Tota aquesta desinformació va fer que la gent fes còrrer rumors, que si vindrien dos mil persones, que si hi hauria actes incivics (paraula de moda), que si ...
Estic segura que només seran aixó, rumors, i que la gent que vingi a Riudaura a passar el cap de setmana, entengin el tarannà de la gent, la tranquilitat (o l'avorriment depenent de com es miri) i que disfrutin amb el paisatge i l'entorn.
Tot aixó ho dic desde fora i sense haver vist de que va tot aixó, i com diu l'Àlex, primer cal conèixer i desprès opinar. Per tant dilluns quan ho hagi viscut rectificarè si cal.