dimarts, 17 de juliol del 2007

EL CARME. LLANÇÀ

He tingut la sort, de tenir amics amb apartaments o cases, que al llarg dels anys m'han anat convidant a passar un dies amb ells.
Amb les amiges de sempre, a partir del setze anys, anavem cada any a Llançà a casa de la Marta i en Jordi.
El primer any vam sortir de Besalú amb la Teisa cap a Girona, i allà vam pujar al tren fins a Llançà. Erem la Marta, la Maite, la Roser, la Susanna i jo.
Hi soliem anar pel Carme o la festa del port.
Només d'arribar-hi et trovabes una barca de pesca plena de gel i d'ampolles de cava. Calia anar ben calçat i amb roba vella, ja que la gràcia de tot era anar ruixant a la gent amb tot allò que fos líquid. Una festa de la camiseta mullada multitudinària. Poc seny i hormones desbocades.
Desde llavors sentir les paraules el Carme o Llançà em transporta als anys vuitanta, als colors fosforitos, a l'àcid house, al mar, a les hombreres i als legins.
Eren anys d'amistats voladisses, amors d'estiu i moltes bestieses.
Fins i tot algun any que no tiniem lloc, haviem dormit a la furgoneta del fuster de la colla aparcada allà on podiem. Erem uns hippis.
A poc a poc la festa es va anar transformant, de ball de poble a festa de la cervesa, i la seva fama a les comarques veines, va fer que cada any hi hagi més gent i que hagin hagut de tancar el recinte del ball per tal que els vidres no s'escampin per tota la platja.
Per molts motius, (coses bones i dolentes), el fet de pensar-hi i aixó em passa cada juliol, s'em negen els ulls.
"Qualquier tiempo pasado fue mejor?" Segurament lo millor encara ha de passar.

EUROVERREGASSOS


Una imatge val més que mil paraules, per tant no cal que m'enrrotlli.
Fotos gentilesa del nostre presi.